Menü Hungarian

Lökéshullám Terápia a Scapulohumeral Periarthritis (befagyott váll) Meszes Gyulladása Esetén

Augustin Dima, Simona Popescu, Sebastian Diaconescu, Gina Galbeaza, Victorita, Marcu, Daniela Poenaru, Delia Cinteza

Instutul National de Recuperare, Bucaresti, AI 31-lea Congres National de Medicina Fizica si de Recuperare cu Participare Internationala, 2008

Románia

Meszesedés megszüntetése az esetek 84% -ában

study-3

Létrehoztunk egy hatékony és biztonságos gyógyászati rehabilitációs protokollt, mely olyan páciensek kezelésére alkalmas, akik különféle degeneratív és gyulladásos vállbetegségben szenvednek, ismeretlen eredetű csontosodással járó ínelváltozással.

Anyagok és Módszerek

A tanulmányba bevont résztvevők: - egy 32 páciensből álló „A” csoport, az Országos Rehabilitációs Intézet (Románia) ambuláns és fekvőbetegei, köztük 19 férfi és 13 nő (22 és 67 év közöttiek), különböző típusú, ismeretlen eredetű,csontosodással járó ínelváltozással. Az „A” csoport tagjait ultrahanggal, TENS módszerrel, gyógytornával, helyi érzéstelenítéssel vagy szteroidos injekcióval, nem szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel kezeltük, illetve radiális lökéshullám terápiával (BTL-5000 SWT készülékkel).

Eredmények

A Vizuális Analóg Skála ( VAS ), a fájdalommentes szórítóerő teszt kimutatások, és a Constant & Murley Skála (CMS) statisztikai elemzései alapján,a közvetlenül a kezelés után és a következő 3 hónapban is, jelentős különbségek mutatkoznak a kontroll csoporthoz képest. A mészlerakódás 84.3%- ban (32-ből 27 esetben) teljesen eltűnt, 15.6 %-ban (32-ből 5 esetben) csökkent.

Konklúzió

Az RSWT biztonságos és hatékony kezelés, amely lehetséges módszer a befagyott váll meszes gyulladása esetében.

Még több tanulmány

Válasszon nyelvet

Értesítések bezárása