Menü Hungarian

Extrakorporális Radiális Lökéshullám Terápia az Achilles-íngyulladás Kezelésében

Edison Antonio Serrano

NEOMEDICA, Lima, Peru, 16th International Congress of the International Society for Medical Shockwave Treatment, 2013

Peru

Több,mint 96% -os elégedettség a páciensek körében

study-1

Az extrakorporális lökéshullám terápia hatékonynak bizonyult a könyök, a váll, az Achilles-ín krónikus gyulladása és sarokfájdalom esetén.

Ez a leendő tanulmány az extrakorporális radiális lökésullám kezelés hatékonyságát mutatja be, inszerciós és nem inszerciós Achilles-íngyulladás esetén.

Módszerek

Egy előzetes felmérés alapján, 31 Achilles- íngyulladásban szenvedő páciens bevonásával (26 inszerciós, 8 nem inszerciós). Ez a csoport hetente 3-5 alkalommal 6000 impulzusos lökéshullámot kapott (BTL-5000 SWT, BTL-6000 SWT készülékkel), progresszív protokollon, ez a protokoll 2000 lökéshullám neurostimulációból, 2000 lökéshullámból, majd megint 2000 neurostimuláció a kezelés végén. Az utánkövetés egy hónapig tartott, majd 6 hónapon keresztül minden hónapban a Vizuális Analóg Skála segítségével mértük a fájdalmat, a reggeli órákban, és mozgás közben (0-tól 10-ig pontozva).

Eredmények

24 páciens (75%) elégedett, 6 (78,76%) nagyon elégedett, 1 esetben (3,1%) javulás lépett fel, illetve 1 (3,1%) esetben az előző állapot nem változott. A páciensek 93 %-a a radiális lökéshullámot választaná elsődleges kezelésnek. A 6 hónapos kezeléssorozat után a VAS (Visual Analogue Scale) szerint a reggeli fájdalom 7,2-ről 2,1-re csökkent, az aktivitás miatti fájdalom pedig 8,3-ról 3-ra.

Értekezés

Ez az előzetes felmérés jól mutatja a radiális lökéshullám hatékonyságát, nem csak inszerciós íngyulladás, hanem elmeszesedett nem inszerciós gyulladás esetében is, progresszív protokollon, bár további vizsgálatokra van szükség.

Konklúzió

Az extrakorporális lökéshullám terápia hatékonynak bizonyult az Achilles- íngyulladásban szenvedő pácienseknél, az előzetes vizsgálat során.

Még több tanulmány

Válasszon nyelvet

Értesítések bezárása